Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Генеративний штучний інтелект – інструменти для роботи сучасного учителя

Відповідно до плану роботи Центру 27.03.2024 р. відбувся онлайн – інтенсив «Генеративний штучний інтелект – інструменти для роботи сучасного учителя» для учасників школи «Цифрова кишеня учителя» закладів загальної середньої освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Сагунівської, Степанківської, Червонослобідської територіальних громад.

Пасічник В. В., консультант Центру, ознайомила педагогів із концепцією генеративного штучного інтелекту (ШІ), продемонструвати його можливості в освіті та показала, як використовувати його в своїй роботі.

Консультант продемонструвала кілька практичних прикладів використання генеративного ШІ в освіті, таких як: створення навчальних презентацій та вікторин з автоматизацією завдань-перевірка домашніх завдань, створення тестів та оцінювання результатів навчання.

У ході практичної частини учасники згенерувати за допомогою декількох ресурсів презентацію й тестові питання, спробували поширити та виконати завдання до них.

Спікерка презентувала вчителям платформи для симуляцій, які можуть використовувати на уроках як тренажер навчальних навичок здобувачів освіти.

Учасники онлайн-інтенсиву ознайомилися з популярними генеративними ШІ-інструментами та навчилися використовувати їх в своїй роботі й отримали добірку з цікавими ресурсами, сайтами та шаблонами робочих аркушів.