Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Використання штучного інтелекту при викладанні математичної та інформаційної галузі

Відповідно до плану роботи Центру та професійних спільнот вчителів математики та інформатики 18.04.2024 відбувся майстер-клас «Використання штучного інтелекту при викладанні математичної та інформаційної галузі».

Ковтун В.Л., вчитель інформатики Дубіївського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Руськополянської сільської ради, ознайомила з ChatGPT, Gemini та Microsoft Copilot. Під час презентації була зосереджена увага на різних аспектах інтерфейсу Copilot.

Пасічник В.В., консультант Центру, розповіла про роль штучного інтелекту,  принципи його роботи, типи технологій ШІ, переваги та недоліки використання їх в освітньому процесі, ознайомила з інструментами штучного інтелекту які  генерують вікторини, презентації, зображення. Ознайомила із особливостями пошукової системи Perplexity для учителів та учнів у поєднанні зі ШІ. Консультантом анонсовано оновлення платформи MagiсSchool для учителів та нову сторінку для учнів. Спікерка поділилась добіркою інструментів штучного інтелекту для роботи при підготовці до уроку для учителів математики та надала посилання на сайт з підказками та зразками складання промтів, що допомагає вчителям підготувати цікавий та пізнавальний матеріал для здобувачів освіти.