Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Професійна ідентичність учителя: самовизначення, саморозвиток, засоби педагогічної рефлексії

Відповідно до плану роботи Центру 18.04.2024 відбувся методичний діалог «Професійна ідентичність учителя: самовизначення, саморозвиток, засоби педагогічної рефлексії» для працівників психологічної служби Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Сагунівської, Степанківської, Червонослобідської територіальних громад.

Донець В.О, психолог Центру, ознайомила присутніх із планом роботи методичного діалогу та акцентувала увагу педагогів на актуальності даної теми.

Земелюк М.І, кандидатка педагогічних наук, старша викладачка кафедри теорії та методики дошкільної освіти Комунального закладу вищої освіти «Луцький педагогічний коледж», членкиня ВГО Асоціації працівників дошкільної освіти ГО «Міжнародна фундація науковців та освітян» IESF, ГО Української асоціації сімейних психологів, звернула увагу на тому, як поєднання саморефлексії, самовизначення, саморозвитку сприяє розвитку компетенцій, які знадобляться педагогам у майбутньому. Також педагоги мали змогу проаналізувати типи факторів, які є важливими у формуванні їх ранньої професійної ідентичності. Також педагогиня наголосила на основні фактори, що впливають на життєве самовизначення особистості.

Наприкінці заходу педагоги обмінялися думками та обговорили питання, які виникли.