Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Сучасні методи формування ключових компетентностей здобувачів освіти на уроках мистецтва

Відповідно до плану роботи Центру та професійної спільноти вчителів мистецьких дисциплін закладів загальної середньої освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Сагунівської, Степанківської, Червонослобідської територіальних громад 14.03.2024 відбувся методичний міст «Сучасні методи формування ключових компетентностей здобувачів освіти на уроках мистецтва».

Лємешева Н.А., методист предметів мистецької галузі лабораторії виховної роботи КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників» Черкаської обласної ради, розповіла педагогам про тренди сучасної освіти: чому і як потрібно вчити мистецтву, акцентувала увагу педагогів на компетентностях, які варто враховувати під час підготовки до уроків та ознайомила присутніх із сервісами, які можна використовувати під час підготовки до уроків.

Донець В.О, психолог Центру, ознайомила вчителів із методами формування ключових компетентностей здобувачів освіти під час уроків мистецтва. Зокрема розповіла про завдання предметів художньо-естетичного циклу в основній та старшій школі та звернула увагу на проєктну діяльність.

Коваленко І.Ю, вчитель образотворчого та музичного мистецтва Руськополянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2 Руськополянської сільської ради, поділилася цікавинками своєї роботи, зокрема зупинилася на кожній компетентності, на які варто звернути увагу під час підготовки до уроку та його проведення.

Пасічник В.В., консультант Центру, презентувала завдання для вивчення різних стилів мистецтва з використанням штучного інтелекту та ознайомила присутніх із сервісами: Adobe firetly, musicca, artsadculture для створення зображень, музичних творів, рекламних плакатів тощо. Для етапу закріплення знань (підсумку уроків з мистецтва) продемонструвала роботу платформи з готовими вікторинами odd one out.