Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Педагогічний форсайт «Формування українського національного характеру, самосвідомості та ментальності”

Відповідно до плану роботи Центру 12.03.2024 відбувся педагогічний форсайт «Взаємодія вихователя з дітьми та батьками. Формування українського національного характеру, самосвідомості та ментальності» для педагогів закладів дошкільної освіти.

Курбат Л.М., консультант Центру, ознайомила з планом зустрічі та акцентувала увагу присутніх на тому, що сучасний вихователь закладу дошкільної освіти – це творчий педагог, який активно впроваджує інноваційні методи роботи з дітьми й безперервно працює над самовдосконаленням та фаховим розвитком.

Під час практичного модуля форсайту творча група закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Дніпряночка» с.Червона Слобода Червонослобідської сільської ради, у складі Канівець В.В. (директор), БіликТ.А. (вихователь-методист) та Галицька А.С. (вихователь) презентувала вебсайт «Крок за кроком по Європі», де розміщено візуально-інформаційний матеріал про сім країн Європи, а саме Україну, Польщу, Німеччину, Францію, Італію, Іспанію та Грецію.

Ковтун О.А., вихователь даного закладу, розповіла про свою роботу щодо формування українського національного характеру, самосвідомості й ментальності у дітей дошкільного віку та презентувала різні інтерактивні методи.

Ткаченко Л.М., практичний психолог закладу, поділилася досвідом використання дошки Padlet та продемонструвала напрацьований матеріал «Психологічна скриня до зазначеної теми.

Семенуха І.В., вихователь-методист ЗДО (ясла-садок) «Ластівка» с. Хутори Червонослобідської сільської ради, представила свій електронний посібник «Стежками козацької слави».

Павличенко Н.О., вихователь ЗДО (ясла-садок) «Ластівка» с. Хутори Червонослобідської сільської ради, поділилася інтерактивним комплектом електронної книги «Запрошує на гостину українська хатина» та власними творчими розробками.