Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Підписано Меморандум про співпрацю між Державною службою якості освіти України та Асоціацією працівників дошкільної освіти

Державна служба якості освіти України та Всеукраїнська громадська організація «Асоціація працівників дошкільної освіти» підписали 14 липня 2021 року меморандум про співпрацю.

«Задля підвищення якості дошкільної освіти Служба продовжує партнерство з найбільшою спільнотою працівників дошкілля. Якість первинної ланки освіти визначальна для наступних рівнів освіти. Адже саме в дитсадку зростає успішний першокласник», — зазначив Руслан ГУРАК, голова Служби.

Ніна ОМЕЛЬЯНЕНКО, голова Асоціації працівників дошкільної освіти, нагадала, що у синергії зі Службою розроблено методичні рекомендації, які дають змогу кожному закладу об’єктивно оцінити якість освітнього та управлінського процесів і створити дієву стратегію розвитку.

На виконання меморандуму Служба та Асоціація узгодили започаткування Тижня якості дошкільної освіти та проведення онлайн-марафонів щодо розбудови внутрішньої системи забезпечення якості у дитсадках. Також сторони працюватимуть за такими напрямами:

  • підготовка освітніх експертів у сфері дошкільної освіти;
  • підтримка реформи освіти, зокрема у сферах забезпечення якості освіти та підвищення кваліфікації, сертифікації педагогічних працівників;
  • реалізація спільних проєктів та проведення семінарів, міжнародних конференцій з питань якості дошкільної освіти;
  • дослідження та імплементація в освітню сферу світових інноваційних форм і практик організації освітнього процесу;
  • розроблення, комунікація та імплементація критеріїв до установ та організацій, що надають послуги з підвищення кваліфікації педагогічних працівників.