Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Воркшоп «Психосоціальна підтримка родин військовослужбовців. Супровід дітей військовослужбовців»

Відповідно до плану роботи Центру та на запити педагогічних працівників 10.04.2024 відбувся воркшоп «Психосоціальна підтримка родин військовослужбовців. Супровід дітей військовослужбовців» для працівників психологічної служби Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Сагунівської, Степанківської, Червонослобідської територіальних громад.

Донець В.О, психолог Центру, акцентувала увагу присутніх на важливості та актуальності даної теми, наголосила на проведенні різних форм роботи у закладах освіти з означеної теми.

Дудіна Н. М., психолог лінії психологічної підтримки військових і їхніх родин, практикуючий психолог, приватний практик фонду #ВАРТОЖИТИ, розкрила питання психосоціальної підтримки родин військовослужбовців, звернула увагу на типових проблемах сімей військових та ветеранів та наголосила на умовах ефективної сімейної комунікації.

Педагоги детально опрацювали супровід дітей військовослужбовців. Психолог  проаналізувала категорії учнів, які потребують супроводу з боку педагогів закладу освіти, розповіла яка має бути взаємодія психологічної служби між учасниками освітнього процесу та акцентувала увагу працівників психологічної служби на етапах соціально-психологічного супроводу й детально зупинилася на кожному напрямку роботи педагога.

Наприкінці заходу присутні отримали поради для батьків щодо профілактики стресових ситуацій у дітей, які зможуть використовувати у свої роботі.