Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Методика «Незвичайна ситуація» для допомоги сім’ям, які опинилися у скаладних життєвих обставинах

Відповідно до плану роботи Центру на запити педагогічних працівників 07.02.2024 відбулася карусель інновацій «Методика «Незвичайна ситуація» для допомоги сім’ям, які опинилися у скаладних життєвих обставинах» для працівників психологічної служби закладів загальної середньої освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Сагунівської, Степанківської, Червонослобідської територіальних громад.

Донець В.О, психолог Центру, акцентувала увагу присутніх на роботі з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, визначила ці обставини, дітей й охарактеризувала вищезгадані сім’ї та наголосила на роботі працівника психологічної служби закладу освіти з означеною категорією учасників освітнього процесу.

Атамась О.Г., практичний психолог Худяківського ліцею, ЗДО (ясла-садок) «Яблунька» с. Худяки Леськівської сільської ради, пройшла навчання з методики американських психологів Нью-Йоркського інституту катастроф та ментального здоров’я «Незвичайна ситуація», яка впроваджується в Україні завдяки фонду UkrHelpFoundation https://ukrhelp.us/. Автором цієї програми https://ukrhelp.us/psychosocial-support-for-children/ є Вікторія Назаревич, доктор філософії, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психологічних наук, доцент кафедри вікової та педагогічної психології Рівненського державного гуманітарного університету, психолог вищої кваліфікаційної категорії, арт-терапевт для допомоги дітям у складних життєвих ситуаціях та втратах https://www.facebook.com/UkrHelp.US/. Олександра Атамась поділилася отриманими знаннями та досвідом роботи.

Працівники психологічної служби закладів освіти опрацювали деякі елементи цієї методики та написали терапевтичну казку «Шлях героя або як малий папуга знайшов вихід», обговорили її та зробили детальний аналіз.

Наприкінці заходу працівники психологічної служби поділилися враженнями від отриманої інформації та обмінялися думками.