Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Виявлення та профілактика суїцидальної поведінки підлітків в умовах війни

Відповідно до плану роботи КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Степанківської сільської ради та на запити педагогічних працівників 22.01.2024 відбувся методичний інтенсив для працівників психологічної служби закладів загальної середньої освіти «Виявлення та профілактика суїцидальної поведінки підлітків в умовах війни».
Донець В.О, психолог Центру, наголосила на тому, що у нашій країні гостро стоїть питання саме підліткового суїциду, за даними правоохоронців щороку накладають на себе руки до півтори сотні підлітків. Психолог розповіла про тривожні сигнали, які можуть свідчити про те, що підліток дійсно перебуває на межі скоєння самогубства та як можна запобігти трагедії.
Харченко Н.М., кандидатка психологічних наук, практична психологиня вищої категорії, викладачка психології в Одеському педагогічному фаховому коледжі розкрила причини підліткового суїциду, наголосила на факторах, суїцидального ризику, які потрібно враховувати в роботі класним керівникам, вчителям-предметникам та розповіла про методи корекції та превенції, які варто враховувати та використовувати у своїй роботі. Зокрема, психологиня наголосила на методі глибинної психології, який варто застосовувати при корекції негативних намірів серед підлітків.
На завершення заходу педагоги обмінялися думками щодо використання методів корекції суїцидальних намірів серед підлітків.