Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Наступність освітнього процесу

Відповідно до плану роботи Центру 03.10.2023 відбувся онлайн семінар-супутник «Забезпечення наступності в освітньому процесі: навігатор для дорослих» для педагогічних працівники закладів дошкільної освіти, вчителів початкових класів та працівників психологічної служби Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Степанківської,

Червонослобідської територіальних громад.

Курбат Л.М., консультант Центру, обговорила з учасниками зібрання поняття наступності та акцентувала увагу на необхідності неперервності освітнього процесу на етапах дошкільної та початкової освіти в сучасних умовах.

Александрова О.М., вихователь-методист ЗДО комбінованого типу з спеціальними групами №17 м. Києва, поділилась цікавим та корисним досвідом роботи свого закладу щодо організації освітнього процесу на принципах наступності.

Мусько О. М., вчитель початкових класів Леськівського ліцею з початковою школою та гімназією, розповіла про спільні пріорітети НУШ і дошкільної освіти та вказала на акценти щодо наступності в роботі дошкільного закладу та початкової школи.

Висоцька М.П., консультант Центру, презентувала напрямки педагогічної взаємодії між освітніми закладами та ознайомила присутніх із ключовими пріоритетами освітнього руху.

Донець В.О., психолог Центру, запропонувала методичний інструментарій визначення готовності дитини старшого дошкільного віку до навчання в школі, в який входить три ігрові завдання «Придумай гру з іграшкою», «Шлях до чарівної скриньки» та «Чарівні перетворення фігури» й надала детальні рекомендації щодо роботи з цими завданнями.