Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Навчально-методичне забезпечення викладання зарубіжної літератури

Відповідно до плану роботи Центру та професійної спільноти вчителів зарубіжної літератури, у співпраці з Центром професійного розвитку педагогічних працівників м. Черкаси 28.09.2023 відбувся семінар-практикум «Навчально-методичне забезпечення викладання зарубіжної літератури. 6 клас» для вчителів закладів загальної середньої освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Степанківської, Червонослобідської та Черкаської територіальних громад.

До участі долучилася Ольга Ніколенко, автор підручника, доктор філологічних наук, професорка, завідувачка кафедри світової літератури Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка та авторський колектив програм і підручників, а саме Олена Гвоздікова та головний редактор журналу «Зарубіжна література в школах України» Дмитро Лебедь.

Авторський коллектив ознайомив учасників зібрання з розробленим дидактичним забезпеченням для викладання літератури, а саме із методичною платформою «Зарубіжна література для 5 класу», яка містить программу, сітку годин та календарно-тематичне планування, онлайн-платформою «Друзі Полліанни», зошитом для діагностування результатів навчання.

Цікавим був також комплект розроблених матеріалів для 6 класу. Для допомоги вчителю авторський коллектив представив підручник «Зарубіжна література» та цифрову частину підручника на онлайн-платформі «Емма», технологію діагностування прогрессу знань, мотиваційні малювання на початку кожного розділу (Хвилинка настрою), розробки до підручника на сервісах Google (academia-nikolenko-6klas.com.ua) та продемонстрував розділи «Читаємо уважно», «Занурюємося в текст» «Досліджуємо текст», «Соціальні мережі», «Повторюємо, узагальнюємо, систематизуємо», «Фонові знання», «Працюємо із задоволенням у «Школі радості» тощо.

Дякуємо авторській групі за можливість ознайомитися з цими навчальними комплектами та сподіваємося, що вчителі використовуватимуть їх у своїй роботі.