Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Автономія закладу загальної середньої освіти: управління, відповідальність, можливості

Відповідно до плану роботи Центру та на запити керівників відділів освіти й закладів загальної середньої освіти 27.09.2023 на базі навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Черкаського національного університету ім.. Б.Хмельницького відбувся науково-практичний семінар «Автономія закладу загальної середньої освіти: управління, відповідальність, можливості» для директорів закладів загальної середньої освіти та начальників відділів освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Степанківської та Червонослобідської територіальних громад.

Десятов Т.М., директор ННІ педагогічної освіти, привітав учасників зібрання, розповів про очолюваний ним заклад вищої освіти, інтеграцію системи вищої освіти до потреб освіти у школах, про тісну співпрацю між закладами освіти.

Компанієць О.А., начальник Управління Державної служби якості освіти у Черкаській області, детально ознайомила присутніх із особливостями академічної, організаційної,фінансової та кадрової автономії закладу освіти, етапи її запровадження, наголосила на співпраці керівників шкіл із закладами вищої педагогічної освіти щодо підвищення кваліфікації керівників, звернула увагу на професійний стандарт керівників закладів освіти, презентувала посібник для створення нетипової навчальної програми, звернула увагу присутніх на якість освіти та відповіла на запитання присутніх..

На юридичний практикум доєдналася онлайн Маніленко І.В., юристка, завідувачка відділу післядипломної освіти Білоцерківського медичного фахового коледжу, яка зупинилася на автономії закладів загальної середньої освіти, новому Положенню про атестацію педагогічних працівників, роз’яснила документи щодо роботи керівника по недопущенню дітей до освітнього процесу, які не мають щеплень та відповіла на чисельні запитання директорів та начальників відділів освіти територіальних громад.

Кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри В.І.Мовчан розкрила зміст формули «успішного випускника» закладу вищої освіти та ознайомила присутніх із освітніми програмами інституту.

Степанова Н.М., заступниця директора з наукової роботи, кандидатка філософських наук, доцент, презентувала посібник «Словник-путівник юного патріота».

Остапенко А.,заступниця директора з виховної роботи, провела педагогів по сучасним аудиторіям, лабораторіям і майстерням закладу.

Наприкінці Діхтяр Т.В., директорка Центру, підсумувала роботу, вручила грамоти департаменту освіти Черкаської обласної державної адміністрації та обговорила подальшу спільну роботу.