Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Діяльнісний підхід в процесі обговорення творів мистецтва

Відповідно до плану роботи Центру та за сприяння КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників» 02.05.2024 відбувся флеш-тренінг «Прийоми для реалізації діяльнісного підходу в процесі обговорення творів мистецтва» для вчителів мистецьких дисциплін закладів загальної середньої освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Сагунівської, Степанківської, Червонослобідської територіальних громад.

Донець В.О, психолог Центру, привітала учасників заходу та акцентувала увагу присутніх на важливості діяльнісного підходу при викладанні мистецтва.

Лємешева Н.А., методист предметів мистецької галузі лабораторії виховної роботи КНЗ «ЧОІПОПП Черкаської обласної ради», розповіла про інструменти, які можна обрати щоб в процесі активної діяльності формувати в учнів ключові компетентності та розвивати в них наскрізні вміння в ході сприймання, інтерпретації та аналізу творів мистецтва та поділилася прийомами й методами за допомогою яких можна зацікавити учнів під час проведення уроків. Також Наталія Андріївна практично продемонструвала прийоми роботи з творами мистецтва у НУШ.

Наприкінці заходу присутні отримали відповіді на всі питання щодо освітньої діяльності за новими програмами.