Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Виїзна нарада керівників закладів дошкільної освіти

Відповідно до плану роботи Центру та на запити керівників ЗДО Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Сагунівської, Степанківської, Червонослобідської територіальних громад  04.10.2024 відбулася виїзна нарада «Формування ціннісних орієнтирів і громадянської самосвідомості шляхом відвідування заповідних територій Черкащини», метою якої є духовне збагачення, методичне удосконалення педагогів, поглиблення їх знань про історичні, архітектурні пам’ятки та літературні постаті нашої України. Цьогоріч вона була особливою, адже, за визначенням Ліни Костенко, українцем можна стати лише тоді, коли ти побуваєш на Чернечій горі у Каневі і в Чигирині.

Учасники зустрічі відвідали один з найстаріших заповідників України, страж лісів, дніпрових островів та степу, надійне пристанище звірини і птаства – Канівський природний заповідник. Відвідали музей Тараса Шевченка, де познайомилися з життєвим подвигом видатного сина українського народу, сприяли поглибленню знань з історичного минулого України, її мистецьких надбань, з історичними постатями нашого краю.

Ольга Гребенюк, директор ЗДО (ясла-садок) «Сонечко» с. Шелепухи, провела краєзнавчу розповідь під час руху по маршруту Черкаси-Канів.

Леся Курбат, консультант Центру зацікавила квест-роздумом  «Тарас Шевченко – селф-мейд мен».

Дякуємо всім за незабутню зустріч!