Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Педагогічний практикум SWITLO TAG 1

Наприкінці січня 2024 року Харенко Оксана Михайлівна, вчитель англійської мови Леськівського ліцею Леськівської сільської ради, пройшла навчання по програмі «SWITLO – Skills and Well-Being in Teacher Learning Opportunities», яке було організовано за підтримки British Council Ukraine та Міністерство освіти і науки України у м.Краків (Польща) та отримала сертифікат фасилітатора.

Центр ПРПП підтримав створення групи професійної майстерності вчителів англійської мови нового формату – TAG (Teacher Activity Group) та спільно з фасилітатором та членами TAG розробив й затвердив Програму її роботи відповідно до проєкту SWITLO на 2024 рік.

Вчителі закладів загальної середньої освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Сагунівської, Червонослобідської територіальних громад Черкаського району виявили бажання долучитися до роботи у цій групі.

29.02.2024 відбувся перший педагогічний практикум #SWITLO TAG «Introduction to TAG» на базі Леськівського ліцею Леськівської сільської ради.

Науменко Т.П., заступник директора Леськівського ліцею, радо зустріла та привітала учасників зустрічі.

Сімончук Т.Ю., консультант #ЦентрПРПП, привітала вчителів-учасників групи та наголосила на важливості й необхідності безперервного професійного розвитку, подякувала за бажання долучитися до проєкту, висловивши щирі слова підтримки.

#Oksana Kharenko організувала та провела першу зустріч. Учасники проєкту висловили свої очікування й сподівання та змогли ідентифікувати проблемні питання професійної діяльності. Обговоривши мету, структуру та особливості функціонування TAG, вчителі створили правила взаємодії та визначили теми для наступних зустрічей. Використовуючи відкриту комунікацію, різноманітні сучасні навчальні активності, через обмін досвідом, змістовну взаємодію та рефлексію, фасилітатору вдалося з перших хвилин майстерно створити дружню та позитивну атмосферу теплого сімейного кола, поєднавши навчання з чудовою можливістю мовної практики.

Дякуємо, Оксано Михайлівно, за цю надзвичайну й захоплюючу зустріч, за можливість активної участі і взаємного навчання.

Це тільки початок нашого захоплюючого шляху професійного розвитку! Обов’язково чекайте новин та подальших заходів.