Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
SWITLO TAG 4

Не секрет, що сьогодні поняття «безпека» є, мабуть, чи не найважливішим фактором, коли йдеться про освітнє середовище. Створити безпечне освітнє середовище — одне з першочергових завдань закладу освіти, виконання якого має реалізувати право на безпечні та нешкідливі умови навчання в умовах війни. Але безпека – це не тільки відсутність потенційних загроз. Поняття «безпечна школа», «безпечний клас» включає в себе дії, направлені на створення сприятливих умов для освітнього процесу.

Тому над цією темою якраз і розмірковували педагоги закладів загальної середньої освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Сагунівської, Степанківської, Червонослобідської територіальних громад, учасники проекту SWITLO.

Четверта зустріч TAG відбулася 24.04.2024 на базі Леськівського ліцею Леськівської сільської ради. Активно працюючи у групах, парах та аналізуючи власний досвід, колеги обговорили фактори створення безпечного класу, проаналізували, наскільки безпечним є навчальне середовище у кожного з учасників, звернули особливу увагу на важливість моніторингу психоемоційного стану учнів та намітили практичні стратегії для покращення  відчуття безпеки у власному класі.

Дякуючи професійній майстерності  фасилітатора, Оксани Харенко, зустріч пройшла на одному диханні. У дружній, позитивній атмосфері, жваво обговорюючи навчальний матеріал та ділячись планами на майбутнє, учасники навіть не помітили, коли підійшов час прощатися.

Але зовсім скоро ми зустрінемося знову, щоб поділитися нашими надбаннями, практичними порадами, досвідом.

З вірою у перемогу, працюємо для майбутнього!