Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Методична майстерня «Креативне використання цифрових інструментів в освітньому процесі»

Відповідно до плану роботи Центру ПРПП 05.06.2024 відбулася методична майстерня «Креативне використання цифрових інструментів в освітньому процесі» для освітян Боровицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Сагунівської сільської ради.

Тамара Діхтяр, директор, та Віталія Пасічник, консультант Центру, провели екскурс по кращим роботам педагогів обласного конкурсу на кращий електронний освітній ресурс та звернули увагу на використання різноманітних платформ та сервісів для створення цифрового продукту.

Під час практичної частини Діхтяр Тамара презентувала інтерактивні книги створені за допомогою сервісу Book Creator, ознайомила вчителів із інтерфейсом означеного сервісу, продемонструвала основні його функції та можливості. Присутні попрактикувалися над створенням власних книг: обирали макети, налаштовували фони, додавали тексти, зображення, тести, озвучували книгу, записували відео.

Пасічник Віталія ознайомила з добіркою інструментів штучного інтелекту, які дозволяють ефективно використовувати час педагогів, звільняючи їх від монотонної рутинної роботи. Ознайомила з генераторами ШІ для створення тестів на основі тексту та теми уроку. Педагоги мали можливість згенерувати запитання до тесту за допомогою сервісу на базі штучного

інтелекту Question Well та створити цікаві типи запитань відповідно до теми уроку.

Рябчич Людмила, голова Черкаської районної організації профспілки працівників освіти і науки України, проінформувала про зміни у законодавстві, що стосуються трудових відносин в умовах воєнного стану, наголосила про внесення змін до колективного договору, звернула увагу на надбавки та доплати, повідомила про оздоровлення спілчан та їх дітей,

запросила активніше брати участь у конкурсах.

На завершення Всім присутнім побажали мирного спокійного відпочинку та нових творчих досягнень.