Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Методична студія вчителів-інтернів закладів загальної середньої освіти «Оцінювання навчальних досягнень учнів»

Методична студія вчителів-інтернів закладів загальної середньої освіти «Оцінювання навчальних досягнень учнів» відбулася 10.10.2024.

Сімончук Т.Ю., консультант Центру, ознайомила педагогів з нормативними документами щодо оцінювання навчальних досягнень учнів, рекомендаціями щодо викладання навчальних предметів у ЗЗСО у 2024-2025 навчальному році, різними видами, принципами, функціями оцінювання та їх особливостями, системою класифікації цілей Б.Блума, продемонструвала техніки зворотного зв’язку й формувального оцінювання, назвала перелік сервісів, які можна використати для оцінювання.

Пасічник В.В., консультант Центру, представила безкоштовну онлайн-платформу Quizizz. За допомогою цього інструменту можна підтримувати процес навчання, створювати ігри, вікторини та флеш-картки, організовувати змагання, проводити тести, задавати виконати домашню роботу, відслідковувати результати кожного учня, надавати автоматичний зворотній зв’язок кожному здобувачу освіти. Консультант детально продемонструвала алгоритм роботи на цьому сервісі, а молоді педагоги виконали декілька завдань та спробували себе у ролі учнів.

Про психологічну складову оцінювання та про сприйняття  оцінки учнями та їх батьками розповіла психолог Центру Донець В.О. Педагоги дізналися як оцінка впливає на учнів й батьків та як вони її сприймають, отримали поради як можна допомогти краще розуміти процес оцінювання й рекомендації для покращення психологічного клімату.