Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Методичне віче для працівників психологічної служби

Відповідно до плану роботи КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Степанківської сільської ради 09.10.2024 відбулося методичне віче для працівників психологічної служби закладів освіти «Навчаємось разом. Шляхи та методи подолання стресу серед учасників освітнього процесу».

Донець В.О, психолог Центру, розповіла про методи та способи керування стресу, які працівники психологічної служби можуть використовувати у своїй роботі, ознайомила із алгоритмом дій в момент травматичних реакцій та наголосила на тому, що категорично не можна робити в разі гострих травматичних реакцій.

Разом з цим, педагоги мали змогу попрактикувати різноманітні техніки такі як «Пульт керування», «Як позбутися поганих думок», що допомагають керувати емоційними станами під час стресових ситуацій.

Нікіцька О.Л., практичний психолог Дубіївського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Руськополянської сільської ради, поділилася техніками та вправами, що використовує у своїй роботі для зняття стресу серед учасників освітнього процесу, а також дала поради як бути в ресурсі педагогам під час тривалої війни.