Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Практичний інтенсив «Візуальна магія для освіти: інструменти та додатки  платформи Cаnva» для учителів онлайн-школи «Цифрова кишеня учителя»

У сучасному освітньому середовищі вчителі мають дедалі більше можливостей використовувати цифрові інструменти у своїй роботі. Одним із таких інструментів є Canva – універсальна платформа для створення графічного контенту. Тому відповідно плану роботи Центру 15.05.2024 відбувся практичний інтенсив «Візуальна магія для освіти: інструменти та додатки  платформи Cаnva» для учителів онлайн-школи «Цифрова кишеня учителя» закладів загальної середньої освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Сагунівської, Степанківської, Червонослобідської територіальних громад.

Пасічник В.В., консультант Центру, ознайомила учасників із елементами інтерфейсу: панеллю інструментів, бібліотекою шаблонів, додатками та елементами, зоною створення контенту.

У практичній частині інтенсиву педагоги спробували додавати текстові блоки, змінювати шрифти, кольори, зображення, відео та інші елементи. Вони досліджували способи завантаження власних зображень і використання бібліотеки Canva, генерували за допомогою штучного інтелекту.

Спікерка навела перелік додатків зі штучним інтелектом та приклади їх використання для створення освітнього контенту. Кожен учасник створював власний навчальний матеріал та демонстрував озвучені штучним інтелектом презентації з анімацією.

Володіння педагогами цим сервісом відкриває нові можливості для креативності та інновацій в освіті.