Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Сучасні технології формування природничо-екологічної компетентності дошкільників у ЗДО

Відповідно до плану роботи Центру та з метою сприяння підвищенню рівня поінформованості про особливості реалізації змісту Стандарту дошкільної освіти «Дитина в природному довкіллі» й удосконалення фахової майстерності педагогів закладів дошкільної освіти 05.04.2024 проведена методична панорама «Сучасні технології формування природничо-екологічної компетентності дошкільників у ЗДО».

Курбат Л.М., консультант Центру, звернула увагу присутніх на мету й напрями природничо-екологічної компетентності в системі дошкільної освіти на сучасному етапі. Особливу увагу акцентувала на важливості створення сприятливого середовища для пізнавальної, дослідницької, трудової та ігрової діяльності.

Ситник О.В., вихователь ЗДО (ясла-садок) «Веселка» с. Леськи Леськівської сільської ради, розкрила роль вихователя у формуванні пошуково-дослідницької діяльності дітей старшої групи та поділилася власними сайтом «Магія експерименту: сила для особистого зростання спільноти допитливих».

Гребенюк О.Г., директор ЗДО (ясла-садок) «Сонечко» с. Шелепухи Мошнівської сільської ради, запропонувала слухачам презентаційний перегляд системи роботи формування культурної спадщини та природи рідної місцевості, під час якого учасники зібрання мали можливість візуально познайомитися із виникненням села, культурою та його традиціями.