Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Формування глядацької та виконавської культур на основі занурення в театральну атмосферу

На запити педагогічних працівників закладів дошкільної освіти та з метою формування у дітей дошкільного віку загальної культури, мистецько-творчої компетентності, розвитку емоційної сфери засобами театру 26.03.2024 відбулася методична майстерня «Формування глядацької та виконавської культур на основі занурення в театральну атмосферу: надихаючий освітній процес з дітьми дошкільного віку».

Курбат Л.М., консультант Центру, ознайомила присутніх із особливостями в організації театралізованої діяльності відповідно до освітньої програми від 2 до 7 років «Дитина» розділ «Дитина у світі мистецтва».

Шава О.В., вихователь ЗДО (ясла-садок) «Дубок», презентувала досвід «Театралізована діяльність, як засіб розвитку мовленнєвої компетентності», в якому представила різні види театралізованої діяльності, що забезпечує розвиток мовленнєвих і художньо-творчих здібностей дошкільників.

Педагогічний колектив ЗДО (ясла-садок) «Яблунька», с. Худяки поділився досвідом роботи, спрямованим на розвиток творчості, яка є однією із умов соціалізації дошкільників в сучасних реаліях «Театр – свято, яке завжди з тобою!».

Ложкова О.О., вихователь закладу продемонструвала загальні принципи театральних ігор «Театр на фартусі» – нетрадиційна, універсальна мова театралізованої діяльності дошкільників та показала з Мартиненко С.І., вихователем цього закладу, виставу «Дитячий майданчик» з використанням лялькового театру «Іскорки суперсил» для розвитку навичок дошкільнят.