Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Друга зустріч учасників проєкту SWITLO TAG 2.

Продовжуючи реалізацію проєкту #SWITLO та відповідно до плану роботи Центру й Програми Школи професійної майстерності вчителів англійської мови 11.03.2024 року відбулася друга зустріч учасників проєкту у форматі #TagtheTAG «Trauma and its effects on the classroom» на базі Леськівського ліцею Леськівської сільської ради.

На початку зібрання педагоги поділилися результатами та обговорили ефективність впровадження правил для учнів та проведення warming up на уроках, а Борисенко Л.Л., вчителька Геронимівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Руськополянської сільської ради, провела warming up для своїх колег. Далі, під час уміло побудованої дискусії, учасники були залучені до жвавого та активного обговорення нагальної на сьогоднішній день теми.

Ретельно розглянувши матеріал для самостійного опрацювання перед зустріччю, вчителі визначили суть травми, обговорили види травматичних подій та їх вплив на учасників освітньо-виховного процесу.

Харенко О.М., фасилітатор, вчитель англійської мови Леськівського ліцею Леськівської сільської ради, звернула увагу учасників на важливості розпізнавання посттравматичної поведінки та відповідної реакції на неї, підтримці учнів й колег, необхідності створення безпечного середовища для здобувачів освіти, які пережили або переживають травму.

Наприкінці зустрічі кожен з учасників зміг визначити власні стратегії, які змогли б допомогти подолати ефекти травми, які мають їхні учні, та створити план їх впровадження. Учасники залишали зустріч з новими ідеями та прагненнями, з нетерпінням чекаючи наступної зустрічі і можливості поділитися отриманими результатами.