Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Попередження гендерно зумовленого насильства, торгівлі людьми та порушення прав людини

Відповідно до плану роботи Центру та на запити педагогічних працівників 07.03.2024  в рамках  проєкту «Попередження гендерно зумовленого насильства, торгівлі людьми та порушення прав людини», що впроваджується ГО «Ла Страда-Україна» за підтримки донорської організації «Хліб для світу», відбувся тренінг для працівників психологічної служби закладів освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Сагунівської, Степанківської, Червонослобідської територіальних громад.

Донець В.О, психолог Центру, привітала учасників тренінгу та ознайомила їз планом роботи тренінгу.

Войцях Т.В., тренерка, експертка та сертифікована тренерка Національної мережі ГО «Ла Страда-Україна», зокрема й з напряму «Гендерна просвіта», ознайомила присутніх із поняттями «гендер», «стать», «гендерна рівність», «стереотипи», «гендерні стереотипи», а також із основними положеннями нормативно-правових документів, які регулюють впровадження культури гендерної рівності у сфері освіти.

Під час тренінгу працівники психологічної служби розвинули уміння ідентифікувати існуючі та найбільш поширені стереотипи учасників освітнього процесу та опрацювали підходи, принципи та можливості впровадження культури гендерної рівності в освітньому процесі.

За допомогою роботи в групах присутні визначили «Вплив наявних гендерних стереотипів у педагогічних працівників на освітній процес».

Наприкінці тренінгу учасники отримали чек-лист «Важливі умови для звільнення від стереотипів», який зможуть використовувати у подальшій роботі та обговорили важливість подолання гендерних стереотипів в освіті, зокрема, важливість ролі педагогічних працівників.