Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Перше засідання Школи «Кишеня цифрового вчителя»

Відповідно до плану роботи Центру 29.02.2024 р. відбулась перша зустріч «Інструменти завтрашнього уроку» онлайн-школи «Кишеня цифрового вчителя» для учителів закладів загальної середньої освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Сагунівської, Степанківської, Червонослобідської територіальних громад.

Пасічник В. В., консультант Центру, ознайомила педагогів із інструментами штучного інтелекту для активізації учнів, створення ідей до уроку, генераторами тестів. Спікер продемонcтрувала платформу Magicschool-генератор активностей, активації та залучення здобувачів освіти, яка допоможе учителям швидше підготуватись до уроку.

У ході практичної частини консультант ознайомила учасників з ресурсом для створення  вікторин, надала алгоритм створення завдань на платформі Quizzis із застосуванням штучного інтелекту та інтеграцією з іншими ресурсами, презентувала для вчителів математики, біології, географії та іноземних мов інструмент Thequiz для використання на уроках як тренажер навчальних навичок здобувачів освіти.

Учасники лабораторії отримали добірку з цікавими ресурсами, сайтами та шаблонами вправ, що можуть бути використані вчителями в педагогічній діяльності.