Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Рухові активності для дітей з особливими освітніми потреби

Відповідно до плану роботи КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Степанківської сільської ради 13.12.2023 відбувся методичний івент для педагогічних працівників, які працюють в інклюзивних класах «Рухові активності для дітей з особливими освітніми потреби, які можна реалізувати під час перебування в укритті».

Донець В.О, психолог Центру, наголосила учасникам заходу на обов’язковому дотриманні норм чинного законодавства щодо створення безпечного освітнього середовища, надання індивідуальної підтримки учням з ООП під час надзвичайних ситуацій. Звернула увагу педагогів на збільшенні тривалості повітряних тривог та поділилася вправами, які можна використовувати під час перебування в укритті з дітьми з особливими освітніми потребами.

Завалко В.М., практичний психолог КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Червонослобідської ради, ознайомила учасників зустрічі з різними формами роботи з такими дітьми перебуваючи у сховищі, зупинилася детальніше на зоровій, смаковій, нюховій, сенсорній сферах та звернула увагу присутніх не те, як можна вплинути на тактильну систему таких дітей під час перебування в укритті.

Іванищева Д.В., практичний психолог та соціальний педагог Тубільцівського ліцею Мошнівської сільської ради, поділилася руховими вправами, які використовує у своїй професійній діяльності під час перебування з означеною категорією дітей в укритті свого закладу освіти.

Наприкінці івенту педагоги обговорили доцільність та користь використання таких вправ та поділилися досвідом проведення різних активностей.