Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Формування креативності у дітей дошкільного віку – досвід навчання просто неба

Відповідно до плану Центру та з метою ознайомлення освітян із можливостями використання природоорієнтованого навчання та його позитивним впливом на розвиток креативного мислення дітей, розкриття їх творчих здібностей та загальний психоемоційний стан 12.12.2023 відбувся педагогічний форсайт «Формування креативності у дітей дошкільного віку – досвід навчання просто неба» для вихователів закладів дошкільної освіти.

Курбат Л.М., консультант Центру, закцентувала увагу присутніх на новому погляді формування креативності у дітей дошкільного віку: оновлення змісту освітнього процесу та готовності вихователя до інноваційної діяльності.

Спікер зустрічі Вікторія Островська, педагогиня – дипломована спеціалістка з дошкільного виховання, сертифікована спеціалістка Міжнародного інституту Ньюфілда (психологія розвитку), експертка з дошкільного виховання висвітлила основні напрямки позитивного впливу природнього середовища на формування креативного мислення дітей та переваги перебування та роботи просто неба для педагогів.

В інтерактивній співпраці учасники заходу мали можливість розглянути та проаналізувати практики творчих діяльностей з дітьми на природі.