Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Освітня діяльність педагога

Відповідно до плану роботи та Програми «Школи становлення педагога» Центру 29.11.2023 відбулася методична студія «Освітня діяльність педагога» вчителів-інтернів та молодих спеціалістів закладів загальної середньої освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Степанківської, Червонослобідської територіальних громад.

Сімончук Т.Ю., консультант Центру, ознайомила спеціалістів із особливостями планування сучасного уроку, його вимогами, структурою, типами, завданнями, надала поради щодо створення дивовижних уроків, звернула увагу на розвиток і формування ключових компетентностей здобувачів освіти, представила схеми для аналізу та самоаналізу уроку.

Пасічник В.В., консультант Центру, провела майстер-клас із застосування ресурсів, які можуть стати невід’ємною частиною роботи вчителів та сприятимуть підвищенню ефективності освітнього процесу та розвитку креативного підходу до педагогічної діяльності. Педагоги ознайомилися із генератором штучного інтелекту Diffit та Auto class для створення персоналізованих та динамічних планів уроків, тестів, роздаткового матеріалу, карток та цікавих ідей для залучення учнів до активної роботи на уроці. Учасникам зібрання презентовано сайт «Тулбокс» від «Демократичної школи», де розташовані не лише зразки конспектів уроків, але й велика кількість захоплюючих ідей для їх вдосконалення. Цікавинкою даного веб-ресурсу є наявність вправ і матеріалів, спрямованих на формування та оцінку громадянських компетентностей під час викладання різних предметів шкільної програми.