Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Професійні вміння та стійкість вчителя Нової української школи, як інструмент розвитку творчого потенціалу учнів

Відповідно до плану роботи професійної спільноти вчителів початкових класів та запити педагогічних працівників 12.05.2023 відбувся семінар-тренінг для вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти Руськополянської територіальної громади «Професійні вміння та стійкість вчителя Нової української школи, як інструмент розвитку творчого потенціалу учнів».

Висоцька М.П., консультант Центру, акцентувала увагу присутніх на розвитку читацької компетентності молодших школярів на уроках та в позаурочній діяльності. Педагоги ознайомилися із Стратегією розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія» та операційним планом її реалізації на 2023-2025 роки, яка була затверджена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 03.03.2023 №190-р. Вчителям надані практичні поради щодо зацікавлення дітей читанням, поради для батьків як заохотити дитину до читання. Учасники зібрання ознайомилися із вправами щодо розвитку читацької компетенції молодших школярів, заохочення їх до читання художньої літератури, співпраці з батьківською громадськістю. Консультант презентувала та провела майстер-клас із застосування мнемотехніки в початковій школі як ефективної технології засвоєння інформації в умовах сучасної освіти.

Присутні ознайомилися із сайтом «Розвиток дитини», його можливостями, наповненням та застосунком для здобувачів освіти 1-4 класів «Вивчаю – не чекаю».

Донець В.О, психолог Центру, спільно з Коваль Н.Г., практичним психологом Руськополянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2 Руськополянської сільської ради, ознайомили присутніх із методами та способами збереження психічного та фізичного здоров’я.

Учасники тренінгу мали змогу проаналізувати свій емоційний стан на початку та після тренінгу, попрактикували дихальні техніки, які варто використовувати у повсякденному житті.

За допомогою групової роботи педагоги визначили як стрес впливає на організм людини, чим шкодить та склали список речей, які допомагають мобілізувати внутрішні сили та подолати стрес. Наприкінці зустрічі педагоги отримали поради «Шість кроків» подолання стресу».