Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Методична студія «Організація обліку дітей дошкільного та шкільного віку»

Відповідно до плану роботи Центру та на запити начальників відділів освіти та директорів закладів загальної середньої та дошкільної освіти 03.05.2023 відбулася методична студія «Організація обліку дітей дошкільного та шкільного віку: проблеми та шляхи їх вирішення».

Чмигова О.О., начальник відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування Управління державної служби якості освіти в Черкаській області, детально ознайомила із нормативно-правовими документами із означеного питання та розповіла про алгоритм і особливості ведення обліку дітей дошкільного й шкільного віку у територіальних громадах та у закладах освіти. Спеціаліст акцентувала увагу присутніх на співпраці органів місцевого самоврядування, територіальних органів Національної поліції, служб у справах дітей та закладів освіти. Олена Чмигова зупинилася на особливостях обліку вихованців та учнів, які здійснюються саме закладами освіти, нагадала про Порядок зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти (наказ Міністерства освіти і науки України 16.04.2018 № 367), веденні Алфавітної книги запису учнів, звернула увагу на оприлюднення інформації на сайтах закладів освіти щодо кількості учнів у кожному класі та наявності вільних місць. Керівники отримали відповіді на свої чисельні запитання.

Рябчич Л.В., голова Черкаської районної профспілкової організації працівників освіти і науки, повідомила про атестацію робочих місць у закладах освіти, строкові та безстрокові трудові відносини з вчителями-пенсіонерами, надання грошової допомоги мобілізованим працівникам закладів освіти, оздоровлення працівників-членів профспілки та їх дітей влітку 2023 року, конкурси, які проводить районна організація профспілки.

Діхтяр Т.В., директор Центру, презентувала результати моніторингу стану організації дистанційного навчання у закладах загальної середньої освіти, яке було здійснено Управлінням державної служби якості освіти у Черкаській області у січні-лютому 2023 року, а директори закладів поділилися своїм досвідом та враженнями організації й проведення даного моніторингу та розповіли про проблеми, які виникали при його проведенні та шляхи їх вирішення.

Курбат Л.М., консультант Центру, акцентувала увагу директорів закладів дошкільної освіти на особливостях щорічного звіту директора.

Сімончук Т.Ю., консультант Центру, проінформувала учасників зібрання про відеомарафон «Партнерство в дії: досвід іноземних шкіл», який організовано навчально-методичним центром «Освіта. Діти. Майбутнє» та познайомила педагогів із діяльністю колег-освітян Талліннської Європейської школи щодо роботи та підтримки учнів з особливими освітніми потребами.

Донець В.О., психолог Центру, провела «хвилинку» психологічного розвантаження «Піклуємось про власний психологічний стан».

Наприкінці зустрічі проведено опитування щодо запитів директорів для планування подальшої роботи.