Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Організація освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану

На запити керівників закладів загальної середньої освіти та з ініціативи Центру 10.08.2022 відбулася онлайн-зустріч начальників відділів освіти, директорів та заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Степанківської та Червонослобідських територіальних громад «Організація освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану».

Степанова Наталія Михайлівна, кандидат філософських наук, доцент, доцент кафедри дошкільної освіти Черкаського національного університету імені Б.Хмельницького, детально опрацювала нормативно-правові документи щодо організації роботи закладів освіти під час дії правового режиму воєнного стану в Україні та відповіла на чисельні запитання.

Діхтяр Т.В., в.о. директора Центру звернула увагу присутніх на нові нормативні документи щодо особливостей організації нового 2022-2023 навчального року, 4 моделях освітнього процесу: очне (офлайн), дистанційне (онлайн), індивідуальне (екстернат або сімейне) та змішане навчання.

Учасники зібрання ознайомилися із історією виникнення «змішаного» навчання, його перевагами та особливостями, з його моделями та компонентами, основними критеріями до інтернет-платформ.

Доповідач звернула увагу педагогів на можливість закладу загальної середньої освіти самостійно комбінувати різні моделі та створювати власні, а також визначати форми організації освітнього процесу.

Наприкінці зустрічі освітяни визначилися з питаннями щодо наступних нарад та обмінялися досвідом.