Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Алгоритм впровадження нового Порядку організації інклюзивного навчання

Відповідно до плану роботи та на запити педагогічних працівників закладів загальної середньої та закладів дошкільної освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Степанківської та Червонослобідської об’єднаних територіальних громад 24.01.2022 відбулася онлайн-консультація практикум «Алгоритм впровадження нового Порядку організації інклюзивного навчання у закладах загальної  середньої та дошкільної освіти. Категорії труднощів та рівні підтримки в навчанні осіб з особливими освітніми потребами».

Литвин І.М., завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти КНЗ «Черкаський інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», роз’яснила нововведення щодо роботи з дітьми, які мають особливі освітні потреби, які набули чинності з 01.01.2022. Фахівець ознайомила учасників заходу з алгоритмом визначення освітніх труднощів та рівнів підтримки дітей з особливими освітніми потребами, презентувала нову форму індивідуальної програми розвитку дитини з ООП та етапах її заповнення, продемонструвала послідовність роботи керівника закладу в системі ДІСУО відповідно до висновку інклюзивно-ресурсного центру про комплексну оцінку розвитку дитини та індивідуальними програмами розвитку дитини.

Слободяник Н.В., директор КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Червонослобідської сільської ради, розповіла про проведені засідання фахівців ІРЦ-учасників команди психолого-педагогічного супроводу, які пройшли протягом січня 2022 року та закликала до подальшої співпраці.

Донець В.О., психолог Центру надала практичні рекомендації педагогам щодо роботи з дітьми, які мають особливі освітні потреби.

Наприкінці зустрічі учасники зібрання мали можливість отримати відповіді на питання які виникли під час заходу та обговорити свою подальшу роботу.