Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
«Заграва» – це моє натхнення»

19 жовтня 2021 року відбулася обласна віртуальна дискусія «Застосування цифрових технологій у національно-патріотичному вихованні засобами шкільної бібліотеки», у якій брали участь і шкільні бібліотекарі закладів загальної середньої освіти Будищенської, Леськівської, Руськополянської, Степанківської та Червонослобідської територіальних громад.

Гриняк Н.О., бібліотекарка Чорнявського НВК «ЗДО-ЗЗСО І-ІІІ ступенів» Леськівської сільської ради поділилася з учасниками зібрання досвідом роботи краєзнавчого гуртка «Заграва», який працює у закладі вже вісімнадцятий рік. Доповідачка продемонструвала атрибути та гімн гуртка, зупинилася на напрямках, формах та результатах роботи, презентувала власну навчальну програму історико-краєзнавчого гуртка «Заграва» та розробки «Виховую зерна духовності», «Виховання особистості на прикладах Другої світової війни», «Казками та легендами повито рідний край», проект історичні екскурси «Від Святослава» до Кіборгів», «Мандрівка від А до Я. Чи знаєш ти Черкащину» «Край, в якому я живу», «Літопис революції гідності та періоду АТО і віршах дітей».

Учасники зібрання взяли активну участь у дискусії й підтвердили необхідність використання цифрових технологій у роботі шкільних бібліотек.