Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Онлайн-нарада «Інклюзивне навчання у закладах загальної середньої освіти»

Відповідно до річного плану роботи та з метою надання методичної допомоги 29.09.2021 проведено онлайн-нараду «Інклюзивне навчання у закладах загальної середньої освіти» для заступників директорів з навчально-виховної роботи, вчителів та асистентів вчителів інклюзивних класів, до якого долучилася і Слободяник Н.В., директор КУ «Інклюзивно-ресурсного Центру» Червонослобідської сільської ради.

Сімончук Т.Ю. ознайомила учасників зібрання з нормативними документами щодо організації навчання осіб з особливими освітніми потребами у 2021-2022 навчальному році, новим Порядком організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти, який почне діяти з 01.01.2022, категоріями особливих освітніх потреб та рівнями підтримки, розглянули питання підвищення компетентності керівників та педагогів із означеного питання. Особлива увага була зосереджена на роботу психолого-педагогічного супроводу, розроблення індивідуальної програми розвитку, індивідуального навчального плану, оцінюванню результатів навчання та надання корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами. Присутні розглянули обов’язки вчителя та асистента вчителя інклюзивного класу, види їх спільної діяльності, порівняли функції асистента вчителя та асистента дитини, особливості організації дистанційного навчання з дітьми з особливими освітніми потребами під час пандемії.

Донець В.О., психолог Центру надала практичні рекомендації щодо роботи з дітьми, які мають особливі освітні потреби відповідно до різних нозологіях.