Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Впровадження проекту SWITLO

25.10.2024 відбувся другий педагогічний практикум вчителів англійської мови закладів загальної середньої освіти TAG 2 «Trauma and its effects on the classroom» на базі Дубіївського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Руськополянської сільської ради, які об’єдналися для навчання та впровадження проекту SWITLO Міністерства освіти і науки України і Британської ради.

Педагоги розповіли про ефективність впровадження правил для учнів й warming up на початку уроків та Наталія Ратушна, вчитель Чорнявського ліцею Леськівської сільської ради, провела майстерку warming up для своїх колег.

Під керівництвом фасилітатора Оксани Поденко вчителі обговорили матеріал, який отримали напередодні для самостійного опрацювання, з’ясували відмінність стресу від травми, розглянули види травматичних подій та їх вплив на учасників освітнього процесу. Особлива увага була приділена важливості розпізнавання посттравматичної поведінки та відповідної реакції на неї, підтримці учнів й колег, необхідності створення безпечного середовища для здобувачів освіти, які пережили або переживають травму. Під час навчання учасники визначили особисті стратегії, які допоможуть ефективно подолати травми та напрацювали плани їх впровадження.

Наприкінці зустрічі за допомогою платформи ZOOM доєднався Paul Hiscock, волонтер GoCamp з Великої Британії. Він підтримав педагогів у такий нелегкий воєнний час провівши екскурсію по визначним місцям Лондона, показав фото, як  британці підтримують Україну та розповів про свою з другом волонтерську допомогу  воїнам Збройних Сил України.