Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Практикум вчителів англійської мови (TAG -1) «Adapting coursebook materials»

Продовжуємо запалювати SWITLO.

Вчителі англійської мови, які приєдналися до спільноти TAG – 1 (Teacher Activity Group) на чолі з Оксаною Харенко, фасілітатором-вчителем вищої кваліфікаційної категорії, вчителем методистом Леськівського ліцею Леськівської сільської ради, 06 вересня 2024 року зібралися у Дубіївському закладі загальної середньої освіти Руськополянської сільської ради на шостий практикум «Adapting coursebook materials».

В освітній діяльності вчителі використовують різні підручники, як українських авторів, так і автентичні. Під час зустрічі педагоги, проаналізувавши матеріали своїх підручників, мали змогу визначити потенційні тригери для учнів, які можуть зустріти у своїх ресурсах. Під час жвавої дискусії у парах вони розмірковували над темами, малюнками, завданнями, які могли б засмутити учнів, та спробували адаптувати їх, роблячи менш стресовими та більш захоплюючими для учнів. Учасники зібрання також переглянули та обговорили відео, яке допомогло згенерувати чудові ідеї для перетворення вправ та завдань. А результатом плідної групової роботи стали постери «Як адаптувати навчальні матеріали».

Але найбільшим сюрпризом для учасників проєкту стало те, що до зустрічі зміг долучитися Пол Хіскок з Лондона, волонтер GoCamp (з 2017 року). Він був активним учасником обговорень та дискусій щодо адаптації навчальної літератури.

Пол співпрацює з Дубіївською школою, вчителем англійської мови Оксаною Поденко і за цей час він став не лише волонтером, але й справжнім другом для учнів та вчителів.

Наприкінці практикуму Пол Хіскок поділився краєзнавчим матеріалом, розповів про деякі цікаві традиції та свята, розваги дітей у Великій Британії, які також можна використати, адаптуючи підручники до потреб та інтересів учнів.

Дякуємо Оксані Харенко за змістовну цікаву роботу, волонтеру Полу Хіскок за цікаві ідеї й участь у заході та всім працівникам Дубіївської школи за теплу зустріч!