Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Методичні гостини «Цифровий кейс педагога  – складова успіху в сучасній освіті»

Використання інструментів ШІ у навчальному процесі відкриває нові можливості для вчителів та учнів. Тому відповідно до плану роботи Центру 06.06.2024 року були проведені методичні гостини «Цифровий кейс педагога  – складова успіху в сучасній освіті» для педагогічних працівників Сагунівського закладу загальної середньої освіти.

Діхтяр Т.В., директор та Пасічник В.В., консультант Центру, ознайомили учасників гостин з результатами конкурсу на кращий електронний освітній ресурс, проаналізували платформи, цифрові інструменти, які були використані учасниками найбільше, продемонстрували кращі роботи та закликали до поширення власного досвіду та участі в означеному конкурсі.

У практичній частині Діхтяр Т.В. ознайомила педагогічних працівників з інструментом для створення електронних книг Book Сreator, який дозволяє вчителям і учням легко створювати інтерактивні книги з текстом, зображеннями, аудіо та відео.

Учасники гостини отримали можливість самостійно попрактикуватися у створенні книг за допомогою сервісу. Директор Центру підготувала кілька завдань, що допомогли вчителям засвоїти можливості інструменту.

Пасічник В.В. ознайомила з інструментами штучного інтелекту, які можуть значно покращити процес навчання, зробити його більш індивідуалізованим та ефективним. Консультант охарактеризувала особливості платформи Magic school та окреслила переваги її застосування у професійній діяльності.

Кожний учасник зустрічі мав можливість згенерувати за темою уроку приклади тестів та робочих аркушів. Спікерка продемонструвала приклад роботи віртуального юриста ШІ, який може надавати певні кроки у вирішенні проблеми.

Оволодіння практичними навичками роботи з цими інструментами є необхідним кроком до модернізації освіти. Учителі можуть зробити навчання більш ефективним та цікавим, готуючи учнів до майбутнього в світі, де технології відіграють все більшу роль.