Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Методичні гостини «Особливості формування мотивації дітей з особливими освітніми потребами до навчання»

Відповідно до плану роботи Центру та на запити педагогічних працівників 14.05.2024 відбулися методичні гостини «Особливості формування мотивації дітей з особливими освітніми потребами до навчання» для асистентів вчителів закладів загальної середньої освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Сагунівської, Степанківської, Червонослобідської територіальних громад.

Донець В.О, психолог Центру, привітала учасників заходу, ознайомила присутніх із поняттям «мотивація» та «мотив навчання», розповіла педагогам про «п’ять рівнів шкільної мотивації», акцентувала увагу на видах мотивації та надала поради щодо формування позитивної мотивації у дітей з особливими освітніми потребами, а також ознайомила асистентів із методами заохочення таких дітей до навчання.

Вейлерт Ю.К., методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», ознайомила учасників заходу з різноманітними техніками та прийомами, які можна використовувати для підвищення навчальної мотивації в учнів з ООП на уроках. Педагоги мали змогу виконати різноманітні практичні завдання, які зможуть застосувати на практиці.

Дула О.А., практичний психолог, соціальний педагог Чорнявського ліцею з дошкільним відділенням, початковою школою та гімназією Леськівської сільської ради, поділилася вправами та техніками, які використовує в своїй роботі для підвищення навчальної мотивації у дітей з ООП, поділилася досвідом роботи якщо дитина втратила інтерес до навчання та акцентувала увагу колег на співпрацю з батьками.

Завалко В. М, психолог КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Червонослобідської сільської ради, ознайомила із методичними прийомами розвитку мотивації до навчання та надала поради для її підвищення.

Наприкінці заходу присутні отримали відповіді на питання, які виникли у ході методичних гостин та обмінялися ідеями щодо підвищення навчальної мотивації у дітей з ООП.