Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Психологічний супровід дітей ВПО та їх сімей

Відповідно до плану роботи КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Степанківської сільської ради та на запити педагогічних працівників 30.01.2024 відбулося засідання школи молодого спеціаліста працівників психологічної служби «Психологічний супровід дітей ВПО та їх сімей» закладів освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Сагунівської, Степанківської,  Червонослобідської територіальних громад.

Донець В.О, психолог Центру, акцентувала увагу педагогів на нормативні документи, які варто використовувати та керуватися у своїй роботі, ознайомила із проблемами, які можуть спостерігатися у дітей з числа ВПО,  із вимогами до фахівців, які працюють із дітьми з числа ВПО та їх родинами. Працівники психологічної служби обговорили напрямки, за якими мають працювати практичний психолог та соціальний педагог в закладі освіти з учнями із сімей внутрішньо-переміщених осіб.

Коваль Н.Г., практичний психолог Руськополянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів   № 2 Руськополянської сільської ради, поділилася досвідом із особливостями роботи практичного психолога з дітьми з числа ВПО та їх родинами, розповіла про методи та форми роботи, які застосовує у своїй практичній діяльності.

Шраменко А.В., соціальний педагог Руськополянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1 Руськополянської сільської ради, поділилася досвідом щодо соціально-психологічного супроводу дітей з числа сімей внутрішньо-переміщених осіб в закладі освіти та звернула увагу на особливості соціально- психологічного супроводу ВПО та на забезпечення успішної адаптації до нового середовища і соціалізації.

На завершення заходу педагоги обмінялися досвідом роботи із означеного питання.