Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Методичний міст «Флешобмін: розвиваємо навички інфомедійної грамотності на уроках словесності»

Відповідно до плану роботи Центру та професійної спільноти вчителів української мови і літератури 02.11.2023 на базі Черкаської гімназії №31 відбувся методичний міст «Флешобмін: розвиваємо навички інфомедійної грамотності на уроках словесності» для вчителів закладів загальної середньої освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Степанківської та Червонослобідської територіальних громад.

Шамара С.О., директор гімназії, розповів про гімназію, ознайомив з колективом та їх досягненнями.

Коротун Л.В., заступник директора, презентувала роботу вчителів словесності за проєктом IREA «Вивчай та розрізняй: інфо – медійна грамотність в освіті».

У ході практичної частини вчителі ознайомилися з різноманітними інструментами та вправами для впровадження медіаграмотності в класі. Вчителі гімназії поділилися з учасниками зібрання конкретними прикладами завдань, які можна використати для розвитку критичного мислення та аналізу медійних ресурсів. Звертаючись до реальних ситуацій, учителі висвітлили важливі питання щодо впливу медіа на учнів.

Спільно з тренерами проєкту присутні розробили практичні методи роботи на уроках.

Цей досвід підтверджує потребу вчителів у безперервному професійному розвитку та впровадженні інноваційних підходів у свою освітню діяльність. Методичний міст став чудовою можливістю не тільки вивчити нові концепції, а й перенести їх у практику, збагачуючи освітній процес та сприяти розвитку компетентностей здобувачів освіти.