Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Викладання біології у новій українській школі

Відповідно до плану роботи Центру ПРПП та професійної спільноти вчителів біології 05.10.2023 проведено методичний дайджест «Викладання біології у новій українській школі» для вчителів закладів загальної середньої освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Степанківської та Червонослобідської територіальних громад.

Юрченко Л.П., вчитель біології Черкаської гімназії №31 Черкаської міської ради, презентувала модельну прораму «Біологія. 7-9 класи» для закладів загальної середньої програми, авторів та детально розповіла про її особливості та наддала рекомендаціїї щодо її використання. Анонсувала про створення підручника для пілотних шкіл, які вже зараз використовуються у освітній діяльності у 7 пілотних класах НУШ.

Пасічник В.В., консультант Центру, ознайомила педагогів із сервісом Quizizz та провела майстер-клас, під час якого учасники зібрання вчилися створювати онлайн-вікторини, друковані робочі зошити для заохочування до навчання здобувачів освіти.

Діхтяр Т.В., директор Центру, презентувала нове Положення про атестацію, розповіла про вплив атестації на якість освіті та професійний розвиток вчителів. Педагоги ознайомилися із платформою «Єдина Атестаційна система» та алгоритмом роботи вчителя на ній.

Наприкінці учасники обговорили особливості викладання біології у 2023-2024 навчальному році та спланували подальшу роботу.