Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Розвиток ключових компетентностей на уроках історії через ефективну організацію екскурсії

Відповідно до плану роботи Центру ПРПП та професійної спільноти вчителів історії 04.10.2023 р. відбулося методичне турне «Розвиток ключових компетентностей на уроках історії через ефективну організацію екскурсії» для педагогів закладів загальної середньої освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Степанківської, Червонослобідської територіальних громад.

На початку турне учасники обговорили переваги та значення екскурсій для здобувачів освіти, які сприяють більш глибокому розумінню навчального матеріалу та розвивають інтерес до вивчення історії, визначили можливості розвитку ключових компетентностей.

Педагоги відвідали музей «Кобзаря» Т.Г.Шевченка, який поповнився раритетною книжкою-подарунком від черкаського архітектора Віталія Чернухи. Екскурсовод, колега Самохотов А.О., провів захоплюючу пішу екскурсію містом та відкрив таємниці, які приховані за знайомими всім місцями.

Наприкінці зустрічі обговорили форми та методи проведення екскурсій, впровадження інтерактивних завдань та засоби оцінювання рівня розвитку компетентностей, які були набуті під час екскурсії, проаналізували вплив екскурсій на загальний успіх учнів та їх мотивацію до вивчення історії.