Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Робота шкільної бібліотеки та підготовка до нового навчального року

Відповідно до плану роботи Центру 07.06.2023 відбулася інструктивно-методична нарада шкільних бібліотекарів «Робота шкільної бібліотеки та підготовка до нового навчального року» закладів загальної середньої освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Степанківської та Червонослобідької територіальних громад.

Сімончук Т.Ю., консультант Центру, опрацювала нормативні документи, а саме наказ Міністерства освіти і науки України щодо видання підручників для 6 класу закладів загальної середньої освіти у 2023 році та лист Міністерства про перелік назв підручників та посібників, в яких у 2024 році буде потреба.

Учасники зібрання обговорили особливості цьогорічної інвентаризації фондів шкільних підручників та посібників, проаналізували видання, які придатні для використання, визначили попередню потребу та здійснили попередній перерозподіл.

Чернецька В.В., керівник професійної спільноти шкільних бібліотекарів, бібліотекар Дубіївського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Руськополянської сільської ради, ознайомила бібліотекарів із Законом України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» від 21 березня 2023 року №3005-ІХ, який набере чинності 27 липня 2023 року, розповіла про особливості списання фонду художньої й політичної літератури та презентувала сторінку у фейсбуці «Жива сучасна бібліотека. БФ – бібліотечна країна», на якій можна переглянути вебінар «Списання і робота з фондом. Практика та досвіди».