Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Cемінар «Краєзнавство – важлива складова національно-патріотичного виховання школярів та молоді»

Відповідно до плану роботи Центру ПРПП та на запити начальників відділів освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Степанківської, Червонослобідської територіальних громад 24.05.2023 на базі Центру дитячої та юнацької творчості Мошнівської сільської ради відбувся семінар «Краєзнавство – важлива складова національно-патріотичного виховання школярів та молоді».

Мошнівський сільський голова Шкарбута Богдан Вікторович, привітав всіх учасників зустрічі, налаштував на плідну працю та побажав успіхів, зазначивши, що тільки в спільній співпраці є можливість досягнути кращих результатів. Також Богдан Вікторович нагородив директора Центру дитячої та юнацької творчості Мошнівської сільської ради Якименка Миколу Михайловича Подякою за сумлінну працю в галузі освіти, високий професіональний рівень та проведену екскурсію Черкащиною для учасників Всеукраїнського полігону «STEM-освіта: можливості для майбутнього».

Білик Оксана Володимирівна, начальник відділу освіти Мошнівської сільської ради, ознайомила присутніх із розвитком освітянської галузі у громаді, розповіла про заклади освіти та їх досягнення.

Діхтяр Тамара Василівна, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників, ознайомила із алгоритмом написання освітньої програми закладом освіти, звернула увагу на нормативні документи, якими керуються директори та заступники директорів з навчально-виховної роботи, презентувала штатні нормативи закладів загальної середньої освіти.

Якименко Микола Михайлович, директор Центру дитячої та юнацької творчості Мошнівської сільської ради, провів короткий екскурс в минуле Мошнівського краю, наголосив на важливості вивченні історії рідного краю, національно-патріотичного виховання школярів і молоді, презентував досягнення вихованців та провів екскурсію Центром дитячої й юнацької творчості.

Цікаву екскурсію музеєм Т.Г.Шевченка в с.Мошни провела Грицик Ганна Григорівна, завідувачка музею.

Завершення семінару відбулося у гостинній перлині Черкащини – парку заміського відпочинку «RIVERWOOD». Терещук Сергій Миколайович, засновник парку, долучився до зустрічі та презентував своє творіння.

Наприкінці семінару учасники спланували подальші спільні теми для зустрічей.