Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Тільки людина, яка любить професію вчителя, залишиться в школі

Відповідно до плану роботи Центру та на виконання Програми педагогічного становлення освітян 11.05.2023 відбувся методичний міст «Професійний стандарт вчителя» між інтернами, молодими спеціалістами, педагогами які не працювали у закладах освіти та керівниками професійних спільнот.

Сімончук Т.Ю., консультант Центру, ознайомила присутніх із нормативними документами щодо професійного зростання педагогів та детально зупинилася на Професійному стандарті вчителя.

Пасічник В.В., консультант Центру, провела майстер-клас «Цифрові інструменти сучасного вчителя».

Донець В.О., психолог Центру, надала поради щодо роботи молодих спеціалістів із батьками та учнями, звернула увагу на правила спілкування із здобувачами освіти, привела приклади фраз, які варто використовувати або краще уникати при спілкуванні, а також учасники заходу виконали вправи та техніки, які допоможуть розслабитись та заспокоїтись у складних ситуаціях.

Методичний практикум «Особливості закінчення 2022/2023 навчального року» пройшов по різним секціям, а саме працювали секції вчителів початкових класів та фізичної культури, музичного мистецтва, вчителів історії та правознавства, вчителів біології, математики, іноземних мов та шкільного бібліотекаря. Молоді спеціалісти мали можливість поспілкуватися між собою та з керівниками професійних спільнот навчальних дисциплін та отримати відповіді на свої запитання.