Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Національно-патріотичне виховання засобами шкільної бібліотеки

Відповідно до плану роботи Центру 04.10.2022 та на запити шкільних бібліотекарів відбувся семінар-практикум для професійної спільноти «Національно-патріотичне виховання засобами шкільної бібліотеки» закладів освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Степанківської та Червонослобідської територіальних громад, до якого долучилися працівники Черкаської обласної бібліотеки для юнацтва ім. В.Симоненка.

Вовчанівська Н.М., завідувач відділу комплектування та каталогізування, надала методичні поради з питання актуалізації бібліотечних фондів у зв’язку зі збройною агресією російської федерації проти України.

Башлик О.Г., провідний методист відділу аналітико-методичної роботи, проконсультувала присутніх щодо «Основні аспекти національно-патріотичного виховання шкільної молоді в умовах російсько-української війни».

Чорнобривець В.М., заступник директора з наукової роботи, представила учасникам зібрання перелік заходів патріотичного спрямування «Симоненківська книгозбірня «Підтримуємо патріотичний дух молоді».

Із пам’ятними датами 2022-2023 навчального року ознайомила Філахтова Н.М., завідувач відділу аналітико-методичної роботи.

Цікавий був інформаційний огляд літератури «Знайомтесь: новини краєзнавчих видань», який представила Вербівська К.І. завідувач відділу читальних залів.

В.В. Чернецька, керівник професійної спільноти шкільних бібліотекарів, бібліотекар Дубіївського ЗЗСО І-ІІІст. Руськополянської сільської ради, ознайомила колег із особливостями цьогорічного місячника шкільних бібліотек, який проходить з 01 до 31.10.2022 під гаслом «В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!» (наказ МОНУ від 31.08.2022 №22.1/10-1162) та надала рекомендації щодо різних форм його проведення. Овчаренко Т.А., бібліотекар Червонослобідського ЗЗСО І-ІІІст. №1 Червонослобідської сільської ради, поділилася своїми ідеями щодо проведенням   місячника.   Кутова І.І.,   бібліотекар   Геронимівського   ЗЗСО І-ІІІ ст. Руськополянської сільської ради, ознайомила бібліотекарів із цікавими формами роботи для створення вікторин та флеш-карток на платформі Kahoot, провела майстер-клас щодо роботи на платформі Quizizz та презентувала власну вікторину «Цікаві факти про українську мову». Присутні мали змогу брати участь у цій вікторині.

Сімончук Т.Ю., консультант Центру, акцентувала увагу присутніх на листах Міністерства освіти і науки України щодо переліків навчальної літератури та навчальних програм для використання в освітньому процесі закладами освіти у 2022-2023 навчальному році, забезпеченні підручниками учнів та вчителів та підвела підсумок роботи семінару.