Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Культура мовлення освітянина

На запити педагогічної спільноти вчителів історії України та правознавства закладів загальної середньої освіти Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Степанківської та Червонослобідської територіальних громад 11.05.2022 відбувся вебінар-тренінг «Культура мовлення освітянина».

Для сучасного вчителя вміння володіти словом, високий рівень комунікації є показником і його загальної культури, освіченості, і складовою професійної компетентності спеціаліста.

Боть Л.П., кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри методики навчання, стилістики й культури української мови Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, яка має багаторічний досвід навчання студентів, провела зустріч під гаслом: «Кожна помилка – урок, а не проблема!». Тренінг було поділено на блоки щодо правильного наголошення слів, типових лексичних помилок, головних змін у новому правописі.

Марценішко В.О., консультант Центру наголосила на важливості культури мовлення освітянина, що є важливою частиною розбудови сучасної української школи та тісно пов’язане з процесом національного відродження, особливо враховуючи умови нинішньої воєнної агресії.  Щоб підвищувати рівень мовленнєвої культури, учасникам вебінару порадили не боятися помилятися, критично ставитися до написаного і промовленого слова, стежити за змінами норм і розвитком мови.