Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Організація харчування в закладах дошкільної освіти

Відповідно до плану роботи Центру та на запити працівників 12 січня 2022 року відбувся онлайн-семінар «Принципи та механізм організації харчування дітей в закладах дошкільної освіти за новими нормами та Порядком» для директорів та сестер медичних закладів дошкільної освіти. Спеціалісти Черкаського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Рибак В.М. та Кузнець В.С. долучилися до заходу.

Курбат Л.М., консультант з питань дошкільної освіти, проаналізувала проблеми, які виникають відповідно до нових норм та вимог Постанови №305 від 24 березня 2021 року «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Черешнюк О.А., голова місцевого осередку Асоціації працівників дошкільної освіти у Вінницькій області, член робочої групи з розробки нового меню, керівник закладу дошкільної освіти №30 Вінницької міської ради та Серебреннікова О.О., сестра медична старша цього закладу поділилися досвідом роботи з організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти та більш детально ознайомили присутніх із алгоритмом впровадження системи НАССР у закладах дошкільної освіти, зразками розроблених програм-передумов, блок-схемами виробничих процесів, інструкціями, пам’ятками, протоколами та авторським практичним посібником «Впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів у закладі дошкільної освіти на основі концепцій НАССР».