Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Педагогічні онлайн-дебати «Командна співпраця учасників освітнього процесу щодо психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами»

У рамках співпраці КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Степанківської сільської ради» з КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» та на запити педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти 19.05.2021 проведено педагогічні онлайн-дебати «Командна співпраця учасників освітнього процесу щодо психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами».

Метою проведення дебатів було ознайомлення педагогічних працівників із системою управління інклюзивною освітою та налагодження дієвої співпраці всіх структур партнерства з питань дотримання економічних, соціальних, освітніх і культурних прав осіб з особливими освітніми потребами.

У заході взяла участь Литвин Інна Миколаївна, завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти КНЗ «ЧОІПОПП», яка закцентувала увагу учасників зібрання щодо важливості міжвідомчого партнерства у забезпеченні прав осіб з особливими освітніми потребами на отримання якісних освітніх послуг за місцем проживання. Наголосила на особливу роль Інклюзивно-ресурсного центру щодо забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, установ, служб, закладів дотичних до розвитку дитини з особливими освітніми потребами. Детально зупинилася на принципах ефективності співпраці учасників освітнього процесу щодо успішної соціалізації дитини з особливими освітніми потребами, підкреслила важливу роль батьків у психолого-педагогічному супроводі дитини та надала відповіді на чисельні запитання педагогів.

Слободяник Наталія Василівна, директор Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр Червонослобідської сільської ради» ознайомила присутніх із складом, функціями, принципами та завданнями Команди супроводу дітей з ООП у закладах освіти.

У ході заходу були створені сприятливі умови для обміну досвідом роботи, учасники відзначили його високу актуальність і практичну значимість.

До участі в педагогічних онлайн-дебатах долучилося 47 педагогів.