Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Центр професійного розвитку педагогічних працівників
Степанківської сільської ради Черкаського району Черкаської області
Про онлайн-зустріч вчителів іноземних мов


10 березня 2021 року відбулася онлайн-зустріч вчителів іноземних мов, основ здоров’я та консультантів Центру професійного розвитку педагогічних працівників.
Сімончук Тетяна Юріївна, консультант центру, представила учасникам зібрання «Професійний стандарт вчителя закладу загальної середньої та початкової освіти». Присутні ознайомилися зі структурою Стандарту, професійними компетентностями вчителя, порівняли етапи учительської кар’єри у Чехії, Австрії, Україні та сфери діяльності вчителів у Чехії, Австралії, Сінгапурі та ознайомилися із Рамкою безперервного професійного розвитку вчителів (Британська Рада в Україні) та моделлю зміни поведінки вчителів: від усвідомлення – ставлення – знання – дії – до зміни.
Професійний стандарт – це дороговказ до формальної, неформальної, інформальної освіти, підвищення кваліфікації, саморозвитку. «Учителі повинні мати чітке розуміння власних сильних сторін і сфер професійної діяльності, що потребують покращення; мають моделювати важливість інвестування свого часу в професійний розвиток» (Австралійський професійний стандарт для вчителя).
Вікторія Іванівна Огієнко, консультант Центру, ознайомила присутніх із змінами «Українського правопису» 2019 року.